'HTML 'TextField' creates extra <br> before TABLE

Topics: Administration, General
Feb 4, 2013 at 5:22 PM
Edited Feb 5, 2013 at 5:47 AM
I'm out of ideas on a simple HTML layout case!

In my own ContentType I have an 'HTML TextField' where I load below html-code (see AAA). The output generates a gap of 8 html 'breaks' before the TABLE (see BBB).
The output is created via a 'Projection' 'Detail' screen
? - where are these <br> coming from?
... what crazy detail am I missing here?
far below the rendered source code CCC; does NOT show the extra <br> !

thanks for your time and hints

AAA: HTML code in the HTML TextField:
<p>a line</p> <table><colgroup> <col width="300" /> <col width="300" /> </colgroup> <tbody> <tr> <td>a title</td> <td>a name<br />04 12 34 56 78</td> </tr> </tbody> </table> BBB: F12 -> HTML option Edit: shows the extra Line breaks:
<p class="text-field"><span class="name">Description:</span> <span class="value"></span><p>a line</p><br><br><br><br><br><br><br><br>
<table class="simpleTable"><colgroup> <col width="300"> <col width="300"> </colgroup><tbody><tr><td>Le Centre Communal d'Aide Sociale</td> <td>Françoise Gerfagnon<br>04 12 34 56 78</td></tr></tbody></table><p></p> CCC: seen with 'View Source':
<div id="layout-main-container"> <div id="layout-main" class="group"> <div id="layout-content" class="group"> <div id="content" class="group"> <div class="zone zone-content"> <div class="content-control"> <div class="manage-actions"><a href="/Admin/Contents/Edit/345?ReturnUrl=%2Fccas">Edit</a></div> <article class="content-item social"> <header> <h1>CCAS</h1> </header> <p class="text-field"><span class="name">Description:</span> <span class="value"><p>a line</p><br /> <table><colgroup> <col width="300" /> <col width="300" /> </colgroup><br /> <tbody><br /> <tr><br /> <td>a title</td><br /> <td>a name<br />04 12 34 56 78</td><br /> </tr><br /> </tbody><br /> </table></span></p> </article> </div> </div> </div> </div> </div> </div>
Feb 4, 2013 at 5:29 PM
Edited Feb 5, 2013 at 5:51 AM
... well not my day; just realize that the extra html 'breaks' are only shown edit mode i.e. they are in BBB on the empty line!

More important: I exchanged - in my ContentType - the 'HTML TextField' with the body part --> all is ok!
It seems that the 'HTML TextField' - when using a Table - adds extra breaks in front of the table!

But I can live with the 'body' part instead of the Textfield.