This project is read-only.

Nederlands forum

Topics: Nederlands (Dutch)
Sep 21, 2012 at 8:36 PM

Welkom op het Nederlandse Orchard CMS forum!

Sep 22, 2012 at 9:52 AM

Bedankt :P

Sep 22, 2012 at 11:28 AM
Edited Sep 22, 2012 at 11:29 AM

Dankjewel! Goed bezig. Aan de ene kant is het een goede zaak dat er taalspecifieke forums komen anderszijds krijg je wel versnippering van kennis in onbekende talen.

Sep 24, 2012 at 10:35 AM

Laten we hier zoveel mogelijk specifiek nederlandse zaken bespreken. (Cookie) wetgeving, NL voorbeeldsites en de vertalingen kunnen hier mooi aan bod komen.

Sep 27, 2012 at 10:07 AM

Leuk om te zien dat er ook andere Nederlandse partijen mee aan de slag zijn! Ik werk bij Q42 en heb daar al een aantal trajecten met Orchard gedaan (bijvoorbeeld Charme & Quality). Omdat dat allemaal internationale trajecten zijn komt daar ook de DbTranslations module vandaan :)

Ben erg benieuwd naar jullie bevindingen!

Sep 28, 2012 at 9:26 AM

Thanks! Goed bezig. Kunnen jullie hier ook de reeds ontwikkelde modules sharen, zoals die gebruikt bij Charme & Quality (overigens met projection kom je ook heel ver maar het blijft een heel leuk website. Alleen geen IDEAL connect. Is iemand met IDEAL bezig, of zullen we gezamelijk een module voor ontwikkelen???).

Ik zal die van mij zsm sharen. Het is overigens Open Source! Love it. 

 

Oct 1, 2012 at 9:53 AM

De translations module is de enige die we generiek hebben gemaakt, en is open source te vinden: https://github.com/Q42/Orchard-DbTranslations

Overige modules zijn specifiek voor dit project en gekoppeld aan webservices, die zijn niet in de community te vinden. Onze betaling integratie is specifiek voor Ogone, en wordt ook weer deels door de webservices opgevangen waardoor deze niet generiek te maken is.

Oct 1, 2012 at 12:10 PM

Yeh. Dat lijkt mij ook de meest gangbare weg. Maar goed, Orchard is een goed concept alleen het is too big, too complex. En er is zo weinig documentation. En ja, diep graven in de huidige code is heel goed, maar niet iedereen heeft heel heel veel tijd om te testen en experimenteren.

Oct 1, 2012 at 1:15 PM

Ik zie orchard als interessante toolset als je een website in elkaar wil klikken.

Voor grote websites met veel custom code is het inderdaad erg complex. Weinig documentatie, slechte performance, lastig te deployen. Het kost inderdaad erg veel tijd om dat allemaal uit te zoeken en je eigen modules te implementeren.

In een van de projecten waar we het inzetten doen we de content invoer met orchard, en publiceren we dat naar een ElasticSearch index. De front-end website heeft niets met Orchard te maken en koppelt alleen op die ElasticSearch index.

Oct 1, 2012 at 3:03 PM

Wel, wij hebben Orchard gebruikt voor de nieuwe website voor onze klant Tacx.

Deze staat sinds vandaag online @ http://www.tacx.com/ (let op, als je vanboven geen 'mega menu' ziet zie je de oude site nog, DNS aanpassingen zijn er nog niet overal door)

Dit is maar deel 1 en nog niet 100% : er volgt nog meer later ;)

Oct 1, 2012 at 6:02 PM

Ik (teusje) heb een aantal updates gedaan aan de documentatie op GIT.
Help gerust ook mee aan de documentatie!

Oct 4, 2012 at 11:46 AM

Geweldig om te zien dat er steeds meer Nederlanders actief zijn! Een open source iDeal module zou geniaal zijn wat mij betreft. Ik heb een C# class library geschreven om met het iDeal protocol te communiceren, misschien nuttig: https://ideal.codeplex.com/releases/view/95722

Oct 4, 2012 at 11:56 AM
Edited Oct 4, 2012 at 12:34 PM

Cool. Ik ga in ieder geval tutorials schrijven, wanneer ik alle ins en outs begin te kennen. Ik ga dan ook een iDeal module schrijven. Alles wat ik doe is OPEN SOURCE.

I don't believe in close source (het is een oud systeem en het komt niet in mijn lijst voor: sharing == love (en respect (dat je onderdeel mag zijn van) voor de mensheid)).

Oct 6, 2012 at 11:32 AM
sfmskywalker wrote:

Geweldig om te zien dat er steeds meer Nederlanders actief zijn!


En Belgen ;-)

Jul 14, 2013 at 7:39 PM
Tijdje geleden heb ik ook een iDeal component geschreven. Te vinden op https://github.com/robinvanderknaap/iDeal.NET
NuGet package op: http://nuget.org/packages/iDeal.NET/

We zijn nu bezig met een update for iDeal 3.3.1, lijkt mij hartstikke leuk om deze vervolgens te gebruiken voor een Orchard module.
Sep 25, 2014 at 9:24 AM
Edited Sep 25, 2014 at 9:55 AM
Toevallig al iemand een iDeal module af? Ik heb zelf ook een groot deel geschreven, maar wil graag vergelijken met anderen om te zien of ik de module algemener kan maken, en hoe om te gaan met meerdere betaalmethoden.

Mijn module is namelijk het simpelste van het simpelste, en gebruikt tot nu toe alleen nog maar ABN iDeal easy, die mijn opdrachtgever heeft aangevraagd.