Nav Menu is rendering under content

Topics: Troubleshooting, Writing themes
Jul 2, 2013 at 12:52 PM
Hi,

I am using orchard 1.6. I have created a drop down menu and I have alter the my themes placement node to ensure that the menu renders on top of all the web site content, but it does seem to work. I have read over the help documentation on the placement.info file, but I still can't seem to get it work. I just wonder if some has some advise on this matter.

Here is my theme placement.info file
<Placement>
<Place Parts_Navigation_Menu_Edit="Content:49"/>
<Place Parts_Navigation_AdminMenu_Edit="Content:49.1"/>
<Place Parts_Navigation_Edit="Content:50"/>
<Place Parts_MenuItem_Edit="Content:50"/>
<Place Parts_ContentMenuItem_Edit="Content:50"/>
<Place Parts_MenuWidget_Edit="Content:50"/>
<Place Parts_MenuWidget="Content"/>
<!-- Customize where the shapes are rendered --> </Placement>


Here is the current rendering result of my menu
Image


And this is how it should look
Image



Thank you
Developer
Jul 2, 2013 at 3:19 PM
Looks like a CSS issue with your theme, and has nothing to do with Placement.info.
If you're working with absolutely positioned elements, make sure that the z-index of the menu is greater than that of your content.
Jul 3, 2013 at 10:24 AM
Thank you sfmskywalker,
I did play with z-index in my css which didn't seem to make a difference, but I will re-examine this as I am still getting my head around Orchard. Also, this reply is helping me narrow my line of investigation. Thank you again
Jul 3, 2013 at 1:14 PM
Thank you sfmskywalker, you were spot, issue fixed