Orchard Email Not working on contact form

Topics: Troubleshooting
May 30, 2013 at 10:41 PM
When I try to send an email from my contact form it will not send.. I have set the email address to other and entered the address as well as site admin. I have configured smtp settings as

port 25
then the user name and password

I do not understand why it will not work the site in question is www.apgplumbing.co.uk somebody please help. i have also tried to set it to gmail just to check it wasnt something I have done wrong
May 30, 2013 at 11:09 PM
Have you checked the logs folder, its under app_data?

I have just been playing with Workflow and Email so its working for me, though it maybe a custom forms issue.
May 30, 2013 at 11:31 PM
Yes nothing at all in there. All appears to work fine even on dev machine when debugging unfortunately it's driving me mad


May 30, 2013 at 11:34 PM
Oh and it's not just custom forms does not work on comments either


May 30, 2013 at 11:40 PM
If I tell you where to put a break point are you about to debug?

Also how have you hooked up you custom form to email?
May 31, 2013 at 8:16 AM
I have set a rule up send email on submission.

Where can I put a break?

Thanks for your help


May 31, 2013 at 11:36 AM
In Orchard.Email, there's a class called EmailMessagingChannel. You could set one there. The rule has the Send Email action, which is implemented by a class called MailActions, which uses the message manager to send messages, which in turn uses the configured messaging channel. If that's set to email, then you'll see control flow from MailActions to EmailMessagingChannel.