This project is read-only.

ASP.NET MVC 4 -->viewport és a CSS media query (archív)

Topics: Magyar (Hungarian)
Apr 14, 2013 at 10:50 PM
dnagyp mondta 2012. május 19. 14:04

Az ASP.NET MVC 4 projekt sablonokkal készített weboldalak optimálisan jelennek meg asztali és mobil böngészőkön is, pedig nem tartalmaznak külön view-kat a különböző eszközökre ( viewport és a CSS media query használata).

Kérdésem az lenne, hogy az Orchard ezt támogatja-e, vagy ha nem, akkor mikor fogja? Vagy létezik-e már ilyen téma?

Köszi
Piedone mondta 2012. május 19. 19:20

Az Orchard script- és stíluslap-kezelője támogatja a tetszőleges attribútumok használatát, így a media-t is. Ezen kívül az Orchardban dinamikusan be lehet szúrni tartalmat az oldal különböző zónáiba (azaz pl. a head tagbe vagy a body különböző részeire), így kódból hozzá lehet adni bármilyen egyéb meta taget is.

Mindez csak akkor érdekes, ha egy már meglévő témát használsz, ami nem tartalmazza az általad keresetteket eleve, és csak ki akarod egészíteni. Ha saját témát írsz (márpedig ha egyedi arculatú oldalt szeretnél, akkor ez szükséges, akár egy meglévő témából "örököltetve", azaz azt csak kiegészítve, annak részeit felüldefiniálva), akkor természetesen bármit lehet, az ún. shape-ek rendszerével bárminek a renderelése felülírható.

Nem tudom, van-e már ilyen téma (sok téma van, így gondolom van olyan is, aminél szem előtt tartották a mobileszközöket is), de az 1.5-ös verzióhoz készülő alapértelmezett téma fejlesztésénél már gondolnak erre is.

Érdemes az e tekintetben elég kimerítő dokumentációt is elolvasni, főleg a "Shape Templates" részt.
dnagyp mondta 2012. június 14. 17:14

Köszi a választ Piedone!

Már csak akkor az a kérdés, hogy mikor lesz 1.5-ös verzió?

Köszi, dnagyp
Wolf mondta 2012. június 14. 17:16

Legfrissebb (=tegnapi) információ szerint szeptember végén jön.