This project is read-only.

1.5 Custom Forms, Navigation (archív)

Topics: Magyar (Hungarian)
Apr 14, 2013 at 10:49 PM
dnagyp mondta 2012. július 23. 15:54

Sziasztok !

Most töltöttem le az Orchard 1.5.1 -es változatát. Már nagyon vártam.

A következő két dolgot nagyon hasznosnak tartom:
  • Custom Forms: mezőkből űrlapokat hozhatunk létre a felhasználók számára, így felépítve például egy kapcsolatfelvételi űrlapot
  • Navigation: az Advanced Menu leváltása/integrálása, amellyel hierarchikus menüket építhetünk és ezeket tetszőleges zónákban helyezhetjük el widget-ek formájában
Ezek használatáról írhatnátok pár sort (hogyan kell használni stb.). A neten még nem találtam semmi használhatót hozzá.
Benedek Farkas mondta 2012. július 23. 16:00

Szia!

A Custom Forms-ról én nem tudok nyilatkozni, mi még nem frissítettünk 1.5/1.5.1-re mert még nincs feltöltve az új nyelvi file-ok a fordítóba (már írtam az illetékesnek). De amint megleszünk vele, csinálok róluk leírást (és egyébként leváltjuk rá a most meglévő oForms-os űrlapunkat).

A Navigation-ről: a release notes-ban van egy rövid leírás angolul, ha az megfelel: link. De arról is készítünk hamarosan leírást.
h.aty mondta 2012. október 4. 10:13

Sziasztok!

Letöltöttem az 1.51-es Orchardot, próbálom belakni. Kísérletezek az új többszintű menüvel, és ezzel kapcsolatban a tartalomtípus szintű engedélyekkel, de nem igazán akar működni. Valami olyasmit szeretnék, hogy bizonyos szerepkörök illetve anonymous felhasználó esetén ne jelenjenek meg bizonyos menüpontok. Ezt az ASP.NET-ben a web.sitemap fájlban szépen meg lehetett oldani.

Amit eddig csináltam: engedélyeztem a Content Item Permissions modult, felvettem a Content Menu Item és a Custom Link tartalomtípushoz a Content Permissions "tartalomrészt". Ezután a menüpontok adatai között megjelent a "Tartalomelem hozzáférési szintek beállításainak engedélyezése" jelölőnégyzet. Ezt bizonyos menüpontok esetén kipipáltam és az Anonymous szerepkör mellől kivettem a pipát az elem megtekintése oszlopban. Az oldalon mégis megjelenik kijelentkezés után is a nem kívánt menüpont. Hogyan kellene ezt csinálni?

Köszi és üdv.:

Horváth Attila
h.aty mondta 2012. október 4. 15:23

Az előzőhöz: kicsit utána kutattam, úgy tűnik, ez egy olyan hiba, amire csak az 1.6-os verzióban lesz megoldás.
Piedone mondta 2012. október 14. 22:03

Szia!

Bocs a kései válaszért, probléma van az e-mail értesítéssel.

Szóval: én ezt nem próbáltam, de elvileg ennek így működnie kellene, szóval szerintem mindent jól csináltál. De ezek szerint a hiba nem is nálad van.
h.aty mondta 2012. október 24. 12:30

Szia!

Köszi, valóban hibás volt az 1.5.1-ben, az 1.6RC-ben működik!