This project is read-only.

Membership beállítások (archív)

Topics: Magyar (Hungarian)
Apr 14, 2013 at 10:44 PM
h.aty mondta 2012. október 25. 19:00

Sziasztok!

Egy ASP.NET által támogatott "klasszikus" Membership-sémájából szeretnék felhasználói adatokat áttenni az Orchard felhasználói adatok közé. Ezzel kapcsolatban van néhány kérdésem:
1) Van erre valami kialakult módszer (Profile adatok, hash-sel tárolt jelszavak)?
2) A forrás adatok nem felelnek meg az Orchardban kikényszerített jelszó paramétereknek (hossz és különleges karakterek száma). Hogyan állíthatók ezek a paraméterek az Orchardban?

Köszi!
Piedone mondta 2012. október 26. 23:45

Szia!

Elvileg az Orchard alatti felhasználó-nyilvántartási modul cserélhető, de ha az eredetire nincs szükség, talán egyszerűbb az adatokat valóban átmenteni.

1) "Kialakult módszer"-ről nem tudok, de talán a legkézenfekvőbb egy kis saját modul írása lenne, ami kiszedi az eredeti nyilvántartásból az adatokat és az Orchard service-ein keresztül elmenti őket. Mivel a felhasználók is csak content itemek (a User content type-ból), végső soron a ContentManageren is mentegetheted őket.

2) Emiatt aztán validáció sincs (ha jól emlékszem az az IMembershipService implementációjában van; tehát ha nem azt használod, hanem valami alacsonyabb szintű service-t, mint a ContentManager, ezzel nem kell törődni).
h.aty mondta 2012. október 27. 9:44

Szia!

Köszi a javaslatokat.

Ha már az ASP.NET felhasználói nyilvántartásában vannak az adatok, nekem a legegyszerűbb talán az lenne, ha azt használná az Orchard is. De vajon ugyanolyan kényelmesen tudnék akkor is extra felhasználói adatokat (Profile) hozzáadni a felhasználói sémához, mint így az Orchard alatt?

A 2) pontodat nem igazán értem. Az Orchard vezérlőpulton az új felhasználó felvitelénél kikényszeríti a rendszer a legalább 7 karakter hosszú jelszót. Ezt a szigorúságot hogyan lehetne lazítani? Az ASP.NET-es verizóban a web.configban be lehetett állítani ezeket a paramétereket.

Úgy érzem, kelleni fog nekem a hétfőn induló tanfolyam... :-)
Piedone mondta 2012. október 27. 11:31

Ezt nem próbáltam még, úgyhogy nem tudom megmondani biztosan, de úgy gondolom, hogy ha lecseréled a felhasználó-nyilvántartást nem content item-alapúra, akkor azzal elveszted a content type-ok rugalmasságát is, tehát nem fogod tudni a felhasználókról tárolt adatok sémáját sem olyan egyszerűen módosítani.

Igen, de ha kódból, közvetlenül egy User content item adatait módosítod (illeve elsősorban ennek a UserPart-ját), akkor nincs validáció. Regisztrációnál van, de az más.

Várunk, hajrá :-)!