This project is read-only.

Orchard Build&Deploy IIS 7.5-re (távoli szerver) (archív)

Topics: Magyar (Hungarian)
Apr 14, 2013 at 10:28 PM
lizard0101 mondta 2013. január 16. 19:07

Sziasztok!

Instrukciót/segítséget szeretnék tőletek kérni a fenti témában.

IIS 7.5-ön szeretnék Orchard-ot használni. Ez egy webszerveren van.

A fordítás nem a szerveren történik, hanem a fejlesztői gépen visual studio-val/parancssorból.

Próbálkoztam ezzel a módszerrel csak hogy lássam miként fut: http://docs.orchardproject.net/Documentation/Manually-installing-Orchard-zip-file

és ezzel is: http://docs.orchardproject.net/Documentation/Building-and-deploying-Orchard-from-a-source-code-drop.
Sajnos sikertelenül.

Az második módszer esetében nem a "use local IIS Web Server" lehetőséget választottam Visual Studio-ban, hanem a "Use Custom Web Server" lehetőséget és kitöltöttem a szerver domain nevével.

Semmilyen más változtatást nem eszközöltem, csak mentettem és Visual Studio Command promptból a leírtak szerint fordítottam.

Megpróbáltam megnyitni az oldalt, miután a lefordított Orchard-ot felmásoltam a site root könyvtárába.

Mindkét módszer esetében, amikor a webszerver-re másoltam a fájlokat,a rendszer a dll-eket kereste megnyitáskor

[FileLoadException: Could not load file or assembly 'System.Web.Http, Version=4.0.0.0 Orchard.Environment.OrchardStarter.CreateHostContainer(Action1 registrations) +0

Utóbbi esetben pedig még a +0 helyett a fejlesztői gép azon mappájának útvonala volt megtalálható ahol az orchard forrása volt: d:\SAPALL\03_New_Stuff\Orchard\Orchard.Source.1.6\src\Orchard\Environment\OrchardStarter.cs:163.

A Global Assembly Cache, Jogosultságok,Site és Application Pool beállítások az előírtaknak megfelelőek.

Segítségeteket/útmutatást szeretnék kérni, hogy miként tudnák úgy deploy-olni/fordítani Orchard-ot egy webszerverre.

Köszönöm szépen!

Berencsi Attila

U.i.: Nagyon modern, átgondolt és célszerű használatnak megfelelő az Orchard, szeretném én is miharabb használatba venni. :)Benedek Farkas mondta 2013. január 16. 20:52

Szia!

WebDeploy-t próbáltad? A blogban írtam róla korábban.NJoco mondta 2013. január 28. 13:58

Sziasztok!

Webdeploy-jal próbáltam kitenni egy oldalt, de ezt a hibát kapom a telepítvényen:

None of the constructors found with 'Public binding flags' on type 'Orchard.Environment.DefaultOrchardShell' can be invoked with the available services and parameters:

Cannot resolve parameter 'Orchard.Mvc.Routes.IRoutePublisher routePublisher' of constructor 'Void .ctor(System.Func1[Autofac.Features.OwnedInstances.Owned1[Orchard.Environment.IOrchardShellEvents]], System.Collections.Generic.IEnumerable1[Orchard.Mvc.Routes.IRouteProvider], System.Collections.Generic.IEnumerable1[Orchard.WebApi.Routes.IHttpRouteProvider], Orchard.Mvc.Routes.IRoutePublisher, System.Collections.Generic.IEnumerable`1[Orchard.Mvc.ModelBinders.IModelBinderProvider], Orchard.Mvc.ModelBinders.IModelBinderPublisher, Orchard.Tasks.ISweepGenerator)'.

Tudtok segíteni?NJoco mondta 2013. január 28. 14:21

Na megvan a gond.

Publikálásnál az "Items to deploy" alapártelmezetten csak a dll.-eket configokat és egyebeket teszi bele a csomagba, ezt át kell állítani hogy mindent tegyen bele.lizard0101 mondta 2013. február 27. 3:35

Sziasztok!

Hosszú szünet után sikerült beizzítani. :)

Visual Studio-ban átállítottam Debug-ról Release-re a fordításnál a konfigurációt és a custom Web Server-nél kitöltöttem a saját oldalam címét.

Nem Web Deploy-jal jártam sikerrel végül, hanem Visual Studio Command Tool-lal. Itt a build "compile;package" befejezte után felmásoltam a Stage könyvtár tartalmát a szerverre.

Jogousltsági probléma volt végül mint kiderült, amely csak azután derült ki, hogy bekapcsoltam az assembly load trace-t a registry-ben, és láttam, hogy az adott dll-t honna, milyen sorrendben és milyen útvonalon próbálja meg kiolvasni a rendszer.

Azok a file-ok bizony léteztek, így az IIS Manager-ben az oldal gyökérkönyvtárának hozzáférésénél temporálisan hozzáadtam az Everyone-t

Azután már rendben elindult a telepítés.

Köszönöm a segítséget!

Következő alkalommal megpróbálom a fent említett módszerrel, amely egy újabb előrelépés lesz, és kifonomultabban támogatja a fejlesztést.

Üdv,Attila