How to make Razor intellisense working in Orchard module's view?

Nov 16, 2010 at 11:42 AM

When I am creating new MVC 3 application Razor intellisense works fine, but when I am opening view from one of the my orchard modules it doesn't. Any thoughts? Thanks!

Nov 16, 2010 at 3:01 PM

Problem was solved, orchard uses old module format in codegen feature, it generates non MVC 3 modeles.

Jan 4, 2012 at 5:16 PM
Edited Jan 4, 2012 at 5:18 PM
I had a couple of Intellisense and Resharper issues.
Everything is working okay now.
Below is a module web.config that works.
The lines that resolved the issues in relation to resharper were:

        <add assembly="System.Web.WebPages, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"/>
        <add namespace="System.Web.WebPages" />
<?xml version="1.0"?>
<configuration>

  <configSections>
    <sectionGroup name="system.web.webPages.razor" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.RazorWebSectionGroup, System.Web.WebPages.Razor, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
      <remove name="host" />
      <remove name="pages" />
      <section name="host" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.HostSection, System.Web.WebPages.Razor, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" />
      <section name="pages" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.RazorPagesSection, System.Web.WebPages.Razor, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" />
    </sectionGroup>
  </configSections>

  <system.web.webPages.razor>
    <host factoryType="System.Web.Mvc.MvcWebRazorHostFactory, System.Web.Mvc, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" />
    <pages pageBaseType="Orchard.Mvc.ViewEngines.Razor.WebViewPage">
      <namespaces>
        <add namespace="System.Web.Mvc" />
        <add namespace="System.Web.Mvc.Ajax" />
        <add namespace="System.Web.Mvc.Html" />
        <add namespace="System.Web.Routing" />
        <add namespace="System.Web.WebPages" />
        <add namespace="System.Linq"/>
        <add namespace="System.Collections.Generic"/>
        <add namespace="Orchard.Mvc.Html"/>
      </namespaces>
    </pages>
  </system.web.webPages.razor>

  <system.web>
    <compilation targetFramework="4.0">
      <assemblies>
        <add assembly="System.Web.Abstractions, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"/>
        <add assembly="System.Web.Routing, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"/>
        <add assembly="System.Data.Linq, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
        <add assembly="System.Web.Mvc, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" />
        <add assembly="System.Web.WebPages, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"/>
      </assemblies>
    </compilation>
  </system.web>

</configuration>